Bestrating

De keuze voor de juiste bestrating is heel belangrijk. Er zijn vele verschillende typen bestrating met allemaal hun eigen voor en nadelen. Wij van Edwin Arkenbout Hoveniers kunnen u daar goed bij adviseren. Aan de hand van uw wensen ten aanzien van de bestrating en het gekozen ontwerp bieden wij u mogelijke keuzes. Onderstaand alvast uitgelegd welke 3 meest gebruikte soorten te verkrijgen zijn. 

Klinkers

Bij klinkers en straatstenen wordt onderscheid gemaakt in betonstenen en gebakken stenen. De maten van klinkers en straatstenen varieren van 5x20 tot 20x30. Vele verschillende motieven en verbanden zijn mogelijk bij dit type bestrating.

Tegels

De 2 meest gebruikte typen tegels zijn betontegels en keramische tegels. Waarbij ook hiertussen weer verschillende typen te onderscheiden zijn. De keuze voor het verband van dit typen bestrating is vaak half om half of blok verband. Een groot voordeel van de keramische tegels is dat deze gevoegd kunnen worden.

Grind

Grind wordt genoemd als halfverharding, maar met de honinggraad matten is het even gemakkelijk te berijden en te belopen als bestrating. Waardoor het mogelijk is om grind in het ontwerp toe te passen als bestrating.